Sobre el blog i l'autor

Com tantes altres sèries i pel.licules, aquest conjunt de pàgines en format digital són un "spin-off" d'un antic diari d'experiències personals; "The Money Glory" són els escrits que vaig començar a escriure sobre economia enmig de resums de festes de caps de setmana i divagacions sobre la "vida" en general en una altra pàgina. Al adonar-me que les generalitats no agradaven, però en canvi, fins i tot brasilers visitaven les meves pàgines on parlava de borsa, vaig decidir crear una edició amb personalitat pròpia.

"The Money Glory" ara mateix és un compendi d'experiències, punts de vista, coneixements i aprenentatges sobre economia, amb la mirada sempre posada en els mercats financers i al món de les inversions. Fent servir mitjans multimèdia que la tecnologia ens posa a l'abast, amb humor, ironia, amb un llenguatge planer i amb la utilització deguda però assenyada dels números per a qualsevol explicació.

L'objectiu de "The Money Glory" és donar conèixer els mercats financers en català, més enllà de la simple crítica o la notícia ràpida que la televisió dóna amb cinc minuts després de les notícies.  La intenció és despertar l'interès del benvingut lector en una llarga gamma d'assumptes econòmics els quals no es veuran mai escrits en un mitjà convencional.


Sobre l'autor

La història no és gaire complicada: 
Abans d'entrar a la universitat (pagant), no tenia encara decidit què volia ser quan fos gran. No era per manca d'idees sinó que tenia varies opcions damunt de la taula. O estudiava arquitectura ja que em delia pel dibuix i la projecció dels meus dissenys, o feia de periodista per les meves qualitats innates de "xerrameca", o em dedicava a l'espionatge.

Al final el destí em van desviar del camí inicial de les meves aspiracions. Ni arquitectura, ni ciències de la comunicació, ni professional en el tràfic de la informació. No vaig poder dedicar les meves capacitats en cap de les tres professions escollides, sinó que ho vaig fer en el camp de l'economia.

Per desgràcia, i a simple opinió personal, sortir d'una universitat amb un carrera d'economia, et brinda més oportunitats per fer de ministre d'economia que no per treballar en una empresa modesta i de caràcter familiar.

Vist des d'aquest punt de vista, i com que al govern no m'hi volien vaig tornar a canviar de destí: els sistemes financers i els mercats que els dominen. Les seves excel.lències: les borses.

Ara, exerceixo d'espia en tota la informació econòmica que se'm posa el damunt. Projecto posicions futures de les variables econòmiques actuals per entendre el funcionament del món. Invertir-hi si es dóna la situació. I si totes les dades al meu abast són clares, específiques, i prou genials com perquè tothom hagi de saber-ne la veritat: "voilà!" les exposo aquí, de la millor manera possible.

Joan Anglada Salarich