dimecres, 2 de gener del 2008

Petroli 2008

Com una de les millors versions de les pel.lícules de terror en el que el dolentíssim espera a les portes del final d l'escala, anunciant que "ja està aquí!!!", el mateix està passant amb les existències del petroli; "s'està acabant!!!!", y tots comencem a cridar com uns exagerats com si ningú ens hagués explicat abans el final.

El problema és que ningú ho esperava abans del 2030, data límit "quasi" exacta acceptada per la comunitat científica.

El punt de vista, quan entrem en un sentit numèric, és que a la llum dels números dels últims dies que ratllen a barreres psicològiques que no importen fins que no arriben a la butxaca del consumidor, no ens adonem que el petroli comença a faltar quan les reserves ja no serveixen per tota la demanda que el nostre sistema ha generat. És més, el problema energètic comença, ara, quan tot el conjunt arriba al seu cènit de producció (un màxim), i segons les estimacions; això passa a l'any 2010.

Per desgràcia, el problema energètic queda molt lluny de la preocupació del consumidor. Tots sabem, en veu de polítics de poc coneixement però molt "bla bla", que el problema de la pujada de preus és del polític que governa i carnassa de la oposició, mentre que un només té que fer una ullada a literatura MOLT especialitzada perquè li expliquin algo tant bàsic y que hom pot veure a diari; que tot és transportat amb un vehicle amb motor d'explosió. S'encareix el transport, s'encareixen les matèries primeres, s'encareixen els productes. És la línia de la vida senyors i si no ens posem les piles, ens enfonsarem amb això!