dimecres, 23 de gener del 2008

Canvi de tipus

Touché!!!
Després d'aquest mini-cataclisme dels mercats financers dels últims dies, el president de la Reserva Federal ha sortit corrents dels despatxos per anunciar una baixada dels tipus d'interès. Tal com ja comentava en un altre comentari, una bona forma per no arreglar res, sinó per seguir una mica en la tendència de com estem ara, creixement de l'economia lligada al desastre - digues-li al desastre de muntanyes d'hipoteques, morositat, preus elevadíssims...

I Europa? Què fa Europa?

Res! El Banc Central Europeu s'ha mantingut en la seva posició. Contradint tot el que ve d'Estats Units. Tampoc s'han liberalitzat "a lo grande", i per això tampoc han decidit apujar els tipus d'interés. Però si que han fet un gir per posar-se en ferma posició independent i dir, que les decisions de l'altra banda del oceà són només una suggerència, no les directrius que a Europa també s'han de complir. Crec que és un gran pas per dir que encara tenim un gran dret a decidir.

Que als mercats financers no hagi agradat la notícia, és completament normal. El que és important ara és l'economia, les families i les persones. Els mercats financers es poden permetre uns dies de pulmonia.