dimarts, 14 de juny del 2011

ISLANDIA EXISTEIX

Fa anys que ningú parlava d’Islàndia amb tanta facilitat que com ho fa molta gent actualment. Islàndia ara existeix!!

Un país que només el coneixíem pel bacallà i el volcà que ens va putejar les vacances ara fa un any resulta que és el país de referència per molts aprenents d’analista financer que hi ha pel carrer avui en dia.

I resulta que Islàndia existeix i és la referència en matèria de crisis globals financeres. El motiu: perquè entre d’altres decisions davant la crisis financera van creure convenient en deixar caure la banca, van creure convenient en deixar fer fallida les institucions financeres, i no només s’han conformat en convertir-se en deutors de primera instància de mig continent, sinó que a més, han jutjat els responsables d’aquestes fallides amb penes de presó incloses.

En matèria d’acusacions per responsabilitat materials són un bon exemple a seguir. El lema de “qui la fa la paga” és principal en les accions que ha emprès aquest país, i molts analistes “de carrer” suggereixen que a la resta d’Europa faci el mateix amb les seves institucions financeres que estan amb un peu a l’altre barri.

“A la presó tots i que s’enfonsi l’empresa”. Malgrat tot Islàndia és un país petit petit petit.

Deixar caure institucions d’un país gran com per exemple, per posar un cas; Grècia, seria molt diferent que el país nòrdic. Podria deixar “en cuerus” a la resta de països només per la gran quantitat de vincles econòmics que hi ha entre ells.

Hauriem de començar a trobar més raons, a part del simple objectiu d’enfonsar les institucions només pel simple objectiu de veure putejats bancs i banquers en general.

Actualment la situació és real i molts economistes, experts en temes que són quasi nous en el entorn econòmic, es fan la mateixa pregunta: "Què fem amb Grècia?"

I molts dels analistes de carrer et diran: "Que deixin caure els bancs! Que empresonin els polítics i a tots els banquers!"

I la pregunta posterior és "I llavors, què pot passar?".

La resposta de molts analistes financers de carrer és: "Ja es veurà".

No crec que sigui la resposta adequada....., però gràcies per la vostra sabiduria