dimecres, 6 d’abril del 2011

NASDAQ a 2 de Maig

El grup NASDAQ OMX va anunciar a dia 5 d'abril l'ajustament que farà del NASDAQ-100 Index®  (NASDAQ:NDX).

La modificació ha vingut per la presa de consciència que ha tingut el grup gestor de l'índex del gran pes que té Apple Computers per sobre dels altres valors (un 20%). Això manté a l'inversor completament esbiaixat, en aquest cas, sobre el mercat de valors d'empreses tecnològiques, degut a que un sol índex predomina l'índex de referència.

Un símil massa comentat és el que passa a Espanya amb els moviments de Santander, BBVA i Telefònica, que a part de tenir el major part de negoci diversificat a l'america llatina, són els pesos pesants de l'indicador de referència Espanyol (l'IBEX-35®)

D'aquesta manera, a dia 2 de maig, Apple Computers deixarà de ser el valor bandera de l'índex tecnològic deixant pas a valors com Oracle, o Intel.

Segons el WSJ:


A efectes pràctics:

Els gestors de fons tenen fins el dia 2 de maig per fer equilibrar les seves posicions en carteres que utilitzin de benchmark el NASDAQ-100 Index®

Això significa abandonar posicions d'Apple per comprar altres valors característics de la innovació tecnològica a Estats Units; generant així algunes variacions de preus que qualsevol inversor voldrà aprofitar.

Per més informació: Nasdaq OMX